Založ si blog

Rúška sú nedostatkový tovar, takto si ich môžete zabezpečiť

Kto by to bol pred pár týždňami povedal, že rúška sa stanú tak dopytovaným tovarom.  Život je ale nepredvídateľná jazda a tak sedím tu a píšem tipy ako si zaobstarať rúško z domácej karantény. Dúfam, že vám tieto tipy aspoň trochu pomôžu.

Ak ste sa teda rozhodli byť zodpovedným spoluobčanom, ktorý obmedzil voľný pohyb po vonkajšom prostredí na minimum a ak ste sa vrátili zo zahraničia vonku ani nevychádzate gratulujem.  Ešte viac vám tlieskam ak ste sa rozhodli zaobstarať si vlastné ochranné rúško na tvár, ktoré vie zachytiť približne 90% častíc o veľkosti koronavírusu a teda menšie ako 0,01 mikrón. Samozrejme nejde o 100% riešenie ale ak budeme rúška používať všetci určite to efekt mať bude.

rúško

 

Kde kúpiť rúško?

 

Bohužiaľ momentálna situácia nám nepraje si rúško kúpiť bežne v lekárni alebo akomkoľvek slovenskom internetovom obchode za rozumnú cenu. Dokonca sa vynorili nemorálni obchodníci, ktorí sa snažia na celej situácií s COVID-19 zarobiť a predávajú rúška za 10-20 násobné ceny .  Preto vám ponúkam zopár tipov ako sa k rúšku dostať.

 

Rúško si ušijete v pohodlí domova

Na internete sa objavilo viacero návodov ako si rúško ušiť dokonca bez stroja alebo akejkoľvek praxe so šitím. Samozrejme sú jednoduchšie aj zložitejšie návody. Najednoduchší návod je ten, kde použijete obyčajné kuchynské utierky alebo vrecko od vysávača, ktoré sa ukázalo ako najlepšie ak ide o filtrovanie častíc. Pozrite si akýkoľvek návod ako si ušiť rúško a hor sa do práce aspoň vám zbehne čas doma.

 

Rúško si môžete stále objednať ale zo zahraničia

Našťastie existuje internet a iné národy sa s nami za ešte stále rozumný peniaz radi podelia o svoje zásoby rúšok. Napríklad na nemeckom Amazone si môžete zaobstarať rúško s poštovým zadarmo a objednávku si vybavíte v českom jazyku. Ďalšie obchody sú napríklad AliExpress, kde rovnako ako  na Amazone vám ich pošlu sprostredkovatelia alebo priamo predajcovia z Číny, kde je koronavírus na ústupe.

 

Ako nosiť rúško

Nezabudnite, že keď už sa k rúšku dostanete mali by ste ho nosiť správne. Manipulácia s rúškom prebieha zásadne iba s čistými rukami, ktoré ste si predtým umývali aspoň 20 sekúnd. Uistite sa, že vám rúško dobre tesní predovšetkým v okolí nosa a na brade. Muži by mali byť oholení pretože brada / fúzy majú tendenciu zachytávať častice a môžete si tak rúško zvnútra infikovať. Po užití rúška ho zabaľte do plastového vrecka a vyhodte do komunálneho odpadu.

Veľa zdravia a síl želám

 

 

 

Navštívili sme Chocholowskie Termy a bolo to super !

09.04.2019

Zopár aquaparkov či wellnessov som na Slovensku už navštívil . Bohužial realita je taká, že Slovensko je v ponúkaných službách ďaleko za ostatnými krajmi a ak chce človek kvalitný oddych sa primeranú cenu musí utekať do zahraničia. Našťastie nemusíme chodiť ďaleko. Z Bratislavy je blízko komplex Infinit Maximus , ktorý je jednoznačne jeden z najlepších wellness [...]

Zázrak menom Aloe vera

17.05.2017

Po dlhšom dobe som si zase sadol za počítač, že niečo užitočné napíšem . Kedže ide letné obdobie (aj keď to momentálne tak vonku nevyzerá), čas dovoleniek, slnka a hlavne opaľovania napadlo ma, že sa podelím o jeden užitočný tip, ktorý mi pomohol „prežiť“ dovolenku a prácu na záhrade v roku 2016 a verím, že dobre poslúží aj v tomto roku. O Aloe vera [...]

Vianočný tip číslo 1: Ako vybrať chlapovi najlepší holiaci strojček

01.12.2016

Čaute, volám sa Jozef a rozhodol som si založiť blog. Neviem ešte presne o čom budem písať ale tak nejak v hĺbke cítim, že by som som to chcel skúsiť. Napadla ma hneď prvá téma (teda nie mňa ale moju manželku) a tou je výber holiaceho strojčeka pre muža . Kedže ide čas vianoc a podľa 5 proti 5 je práve holiaci strojček najobľúbenejší darček na Vianoce tak som sa [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

jozefemanuel

Môj blog, kde píšem zaujímavé články a rád radím ľuďom

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 13263x
Priemerná čítanosť článkov: 3316x

Autor blogu

Kategórie