Založ si blog

Zázrak menom Aloe vera

Po dlhšom dobe som si zase sadol za počítač, že niečo užitočné napíšem . Kedže ide letné obdobie (aj keď to momentálne tak vonku nevyzerá), čas dovoleniek, slnka a hlavne opaľovania napadlo ma, že sa podelím o jeden užitočný tip, ktorý mi pomohol „prežiť“ dovolenku a prácu na záhrade v roku 2016 a verím, že dobre poslúží aj v tomto roku.  O Aloe vera ste už určite počuli /čítali, v egypte vraj túto rastlinku volali aj „rastlinou nesmrteľnosti“ pre jej široké využitie v medicíne.  Ja som celkom skeptik keď príde na tieto bio a prírodné produkty avšak musím povedať, že na tomto niečo bude . Aloe nie je homeopatia ale klasicky výťažok z rastliny (niečo ako pivo hehe) s laborátorne preukázanými účinkami.

aloe-vera

Takto vyzerá rastlinka Aloe

Ako na Aloe vera.

Ja som používal gél z Aloe vera ale existujú vraj aj tablety alebo šťava . Záleží, či potrebujete užívať Aloe vnútorne, kde napríklad pomáha s trávením alebo znižuje cukor v krvi alebo na vonkajšie použitie podobne ako ja .  Osobne som Aloe vera gél užíval keď som mal spálenú pokožku  keď som pracoval na záhradke v lete.

Slnko ma spálilo naozaj kvalitne (dokonca som mal aj horúčky ! ) . Aplikoval som teda s pomocou manželky klasicky krém po opaľovaní avšak vôbec sa nezdalo, že na takéto spálenie mi pomôže „klasický krémik“ z reklamy a tak som začal googliť. Narazil som na Aloe vera gél a hneď niekoľko rád o tom, do ktorého z nich investovať. Neváhal som a objednal to, veď prečo neskúsiť sem tam niečo nové , zvlášť keď človek nemá čo stratiť.  Prišiel mi teda kvalitný gél a hneď som si ho naniesol (pre istotu viac) .

 

To, čo sa dialo potom bol hotový zázrak . Efekt bol viditeľne lepší ako pri bežnom kréme po opaľovaní a hlavne začervenanie a pálenie ustúpilo. Aloe má naozaj extrémne hojivé účinky keď príde na spálenu pokožku. Vraj to používajú aj bežne v sanitkách pri popáleninách (to mi povedal známy) . Toľko moja skúsenosť, snáď sa niekomu bude hodiť kedže to vonku vyzerá, že ani tento rok nebude leto o nič „chladnejšie“ .

Pekný deň.

Rúška sú nedostatkový tovar, takto si ich môžete zabezpečiť

18.03.2020

Kto by to bol pred pár týždňami povedal, že rúška sa stanú tak dopytovaným tovarom. Život je ale nepredvídateľná jazda a tak sedím tu a píšem tipy ako si zaobstarať rúško z domácej karantény. Dúfam, že vám tieto tipy aspoň trochu pomôžu. Ak ste sa teda rozhodli byť zodpovedným spoluobčanom, ktorý obmedzil voľný pohyb po vonkajšom prostredí na minimum a ak ste [...]

Navštívili sme Chocholowskie Termy a bolo to super !

09.04.2019

Zopár aquaparkov či wellnessov som na Slovensku už navštívil . Bohužial realita je taká, že Slovensko je v ponúkaných službách ďaleko za ostatnými krajmi a ak chce človek kvalitný oddych sa primeranú cenu musí utekať do zahraničia. Našťastie nemusíme chodiť ďaleko. Z Bratislavy je blízko komplex Infinit Maximus , ktorý je jednoznačne jeden z najlepších wellness [...]

Vianočný tip číslo 1: Ako vybrať chlapovi najlepší holiaci strojček

01.12.2016

Čaute, volám sa Jozef a rozhodol som si založiť blog. Neviem ešte presne o čom budem písať ale tak nejak v hĺbke cítim, že by som som to chcel skúsiť. Napadla ma hneď prvá téma (teda nie mňa ale moju manželku) a tou je výber holiaceho strojčeka pre muža . Kedže ide čas vianoc a podľa 5 proti 5 je práve holiaci strojček najobľúbenejší darček na Vianoce tak som sa [...]

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

jozefemanuel

Môj blog, kde píšem zaujímavé články a rád radím ľuďom

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 13256x
Priemerná čítanosť článkov: 3314x

Autor blogu

Kategórie